Strategisch beleidsadviseur

Kom jij ons team versterken?

Wat is jouw rol

 

Als strategisch beleidsadviseur adviseer je de Raad van Bestuur en Regiodirectie over recente ontwikkelingen rondom de jeugdzorg, waaronder de hervormingsagenda en toekomstscenario’s. Je vertaalt deze ontwikkelingen naar strategische adviezen en concrete beleidsvoorstellen. Je bent de deskundige als het gaat om zeer complexe  (beleids)vraagstukken en je initieert en stuurt complexe veranderprojecten aan. Je begeeft je binnen het speelveld van de gehele jeugdzorgketen en tussen GGZ-/Jeugdzorgorganisaties en gemeenten. Je hebt hierdoor met veel (strategische) stakeholders te maken en daarom is het belangrijk dat je je in zo’n omgeving als een vis in het water voelt.

In deze functie krijgt je de mogelijkheid en een belangrijke rol te spelen in het vormgeven van de toekomst van de jeugdzorg. Je werkt samen met het Kwaliteitsteam. Samen met de gemotiveerde en bevlogen professionals binnen de Mutsaersstichting ontwikkel en implementeer je innovatieve oplossingen.

Wat is jouw rol?

 • Je adviseert, ondersteunt en volgt ontwikkelingen, verricht onderzoek en analyseert de uitkomsten in het kader van beleidsvoorbereiding en -ontwikkeling;
 • Je vertaalt onderzoeksresultaten en ontwikkelingen naar beleidsvoorstellen en notities. Dit doe je altijd samen met belangrijke stakeholders;
 • Je coördineert organisatie brede projecten binnen de organisatie;
 • Je initieert en ontwikkelt nieuwe (zorg)producten en je ontwikkelt/onderhoudt bedrijfsprocessen;
 • Je schrijft formele (beleids)stukken waarin je alle belangen adequaat weet te verwoorden;
 • Het opbouwen, onderbouwen en onderhouden van relaties met belangrijke stakeholders in het zorgdomein en andere relevante netwerken;
 • Het verzamelen van informatie over de werking en toepassing van het beleid en rapporteert je bevindingen aan Raad van Bestuur en Regiodirectie.

 

 

Wie zoeken wij

 

Om invulling te kunnen geven aan deze ambities zoeken we een enthousiaste en deskundige collega die:

 • affiniteit en kennis heeft van het zorglandschap en ervaring met politiek-bestuurlijke advisering;
 • aantoonbare ervaring heeft met het opstellen van strategische beleidsdocumenten en implementatie van (nieuw) beleid;
 • projectmatig kan werken, lijn kan houden, helicopterview heeft op het hele werkveld en resultaten behaalt  in een sterk veranderende omgeving;
 • Analytisch, organisatiesensitief en doelgericht is;
 • Beschikt over uitstekende relationele en communicatieve vaardigheden en goed in staat is tot het initiëren en onderhouden van interne en externe samenwerkingsrelatie.

Je hebt minimaal academisch werk- en denkniveau en aantoonbare relevante werkervaring in de zorg.

Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag.


 

Wat is ons aanbod

 

Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatief. Ook voor wat betreft het indelen van je werkweek; de mogelijkheid tot thuiswerken hoort daarbij.

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig aan de cao Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) met een eindejaarsuitkering van 8,33%. Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring in functiegroep 60-65 (€ 4108-6264). Je start direct met contract voor onbepaalde tijd. Daarnaast biedt de Mutsaersstichting een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden met een collectieve ziektekostenverzekering, aantrekkelijke reiskosten- en thuiswerkvergoeding en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

 

 

Contact over vacature